Търсите нещо в блога?

сряда, 10 ноември 2010 г.

Един различен дроб по селски

Необходими продукти за 1 порция:

130 гр. свински черен дроб
1 лъжица заквасена сметана или масло
150 гр. червен боб от консерва (може и друг вид боб)
1-2 скилидки чесън
чили сос по желание
сол, черен и червен пипер


Начин на приготвяне:
В нагорещен тефлонов тиган се слагат парчетата измит и посолен свински дроб. Добавя се сметаната/маслото, малко вода, черен и червен пипер. Оставя се до пълно сготвяне на дроба, като парчетата се обръщат от двете страни.
Когато дробът е готов, се добавя бобът и чили сос на вкус (аз сложих на върха на чаена лъжичка). Оставя се 2-3 мин. на тих огън, добавя се нарязаният на едро чесън и се оставя за още 3-4 мин. През цялото това време се долива, ако е нужно, по мъничко вода.

Сервира се със бял сос (тартар), зелена салата и червена бира!

Вкус: 9,1/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар