Търсите нещо в блога?

понеделник, 8 ноември 2010 г.

Серпентини с лесен доматен сос

Необходими продукти за 1 порция:

100 гр. сурови серпентини (или каквато паста имате)

За соса: 1 домат, 1 лук, 1 к.л. кафява захар, сол, черен пипер, червен пипер, риган
Добавки: 2 варени яйца, сос Беарнез


Начин на приготвяне:

Пастата се сварява - както е оказано на пакета (обикновено се пуска във вряща подсолена вода за 7-10 мин, като периодично се разбърква).
Сосът се приготвя елементарно: лукът и доматите се нарязват на ситно, подправят се на вкус и се задушават докато водата от доматите изври – бъркат се постоянно.

Вече сварената паста се залива със соса. Може да се гарнира със сварени яйца и сос по избор и наличност :)



3 коментара:

  1. Изглежда толкова вкусничкоооо!! Гладен съм! =]

    ОтговорИзтриване
  2. Тъй като ми написа първия коментар в новооткрития блог, печелиш ястие по избор :р Choose carefully!

    ОтговорИзтриване
  3. Олеле!!Чудесно!Благодаря! Ще си помисля...хмм... =] и като съм готов ще споделя ;]

    ОтговорИзтриване