Търсите нещо в блога?

неделя, 20 февруари 2011 г.

Домашни мини-cookies с джинджифил

Необходими продукти (за 10 бисквитки):
10 с.л. житни трици
3 с.л. овесени ядки
5 с.л. смлени бадеми
около 10-15 с.л. вода
20 гр. масло
стевия на вкус
пресен джинджифил (много малко - колкото 1/3 драже дъвка)
1 ч.л. какао
1/3 ч.л. канела
щипка кафява захар
настъргана лимонова кора (също колкото 1/3 драже дъвка)


Начин на приготвяне:
Смесвате добре всички съставки, като джинджифила и лимоновата кора предварително настъргвате много наситно. Получата се "тесто", което е много ронливо и стои на отделни бучки. 
Слагате го в нагрят тефлонов тиган и започвате да бъркате - така няколко минути, докато част от водата се изпари и се разнесе хубав аромат на масло и подправки. Може да поръсите малко кафява захар, която леко да карамелизира. Бъркате още известно време и махате от котлона.
С ръце оформяте тесто, което трябва да е леко ронливо и все пак достатъчно пластично, че да се оформят топчета. След като оформите топчетата, притеснете ги леко - така че да се получи малка бисквитка. 
Може да украсите с шоколад (моят любим е червен Линд), нескафе, кокосови стърготини, лимонова кора, ядки...


Няма коментари:

Публикуване на коментар