Търсите нещо в блога?

събота, 19 февруари 2011 г.

Жито със зеленчуци и соев сос

Във Франция наричат "рататуй" зеленчуковата яхния, приготвена от домати, тиквички, чушки, патладжани, чесън и лук. Нещо подобно на нашия гювеч, само че без картофите. Ето една лесна рецепта с готов "рататуй" - или с готов буркан гювеч (В случай, че нямате - винаги може да нарежете изброените зеленчуци и да ги задушите с малко вода и подправки)


Необходими продукти (за около 3 порции):
200 гр. жито за варене (грухана пшеница)
1 буркан готов гювеч/рататуй
3-4 скилидки чесън
10 гр. масло
3 с.л. горчица
сол, соев сос, черен пипер, сух чесън

Начин на приготвяне:
Сварете житото в предварително подсолена вода. Оцедете го добре и добавете буркана със зеленчуците (рататуй или гювеч). Разбъркайте заедно с горчицата, черния пипер, сухия чесън и соевия сос (количествата са според вашия вкус, но колкото повече - толкова по-добре). Посолете на вкус (ако е нужно) и махнете от огъня. 
В тефлонов тиган разтопете съвсем малко масло, нарежете 3-4 скилидки чесън наситно и ги запържете за тридесетина секунди. Добавете 2-3 с.л. соев сос, махнете от огъня и овкусете житото. 
Разбъркайте и сервирайте! Приятен апетит!
 
В компанията на калинки и марулки

1 коментар:

  1. Que lindo se ve tu plato,bien adornado,se parece a nuestro mote es hecho de trigo,me encantó,me quedo en tu blog tienes recetas muy buenas,abrazos.

    ОтговорИзтриване