Търсите нещо в блога?

сряда, 1 юни 2011 г.

Сладко-солен омлет с висок open-mind индекс

Вече си представям как половината ми роднини и приятели гледат ужасено тази рецепта и заявяват важно, че не биха яли подобно нещо :) 
А "нещото" всъщност е просто уникално на вкус! Ако ви е интересно - ето как се приготвя :

Необходими продукти за 1 омлет:
2-3 яйца 
30-40-50 гр. твърдо сирене (добре узрял кашкавал, пармезан, грюер - аз ползвах грюер)
3-4 сушени сливи (моите бяха уж сушени, но доста сочни всъщност)
Подправки: мащерка, микс сушени подправки от Ели (лук, целина, чушки, чубрица), сол; сушена целина

Начин на приготвяне:
Яйцата (може да сложите повечко белтъци, а може и да използвате само цели яйца - според начина ви на хранене) се разбиват с малко сол, щипка сушена мащерка, микс от сушени подправки*. Тефлоновият тиган се нагрява, в това време сиренето и сушените (обаче не много сухи) сливи се нарязват на лентички. 
Когато тиганът е достатъчно нагрят - изсипваме вътре яйцата. След няколко секунди - и сладко-солената плънка. Захлупваме омлета, доопичаме до готовност и сме готови.

Това зеленото отгоре е сушена целина :)

*Ели, спомената по-горе в подправките (понеже е много сладка), ми подари напоследък разни нещица. За това скоро ще има подробна статия в блога, та за момента ще отбележа само микса от сушени подправки - той съдържа лук, целина, чушки и някакви други подобни, без консерванти и оцветители. Може да го намерите из магазините :) 


1 коментар: