Търсите нещо в блога?

вторник, 21 юни 2011 г.

Пикантен пангасиус във фолио (на тефлон)

За порция:
200 гр. прясно филе от пангасиус
1 узрял домат
1/2 лук
1 с.л. зехтин
Лимон на вкус
Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, горчица, мащерка, дафинов лист, къри, кимион, щипка захар.

Начин на приготвяне:
Филето от пангасиус режем на парчета от по 100 гр. и подправяме с пипери и с по щипчица мащерка и къри (мащерка повече, къри - мъничко). Намазваме със зехтин и по желание - с горчица. На 2-3 места правим разрези и слагаме резени лимон. Увиваме в алуминиево фолио и слагаме във фурна - или като в моя случай: в тиган и хоп на котлона.
Докато се пече, приготвяме сос от домати и лук, които нарязваме наситно и задушаваме до извиране на водата - с малко зехтин, сол, щипка захар, щипка (може и повечко) кимион и дафинов лист.
Когато преценим, че рибката е готова (примерно след 20 мин) - отваряме фолиото отгоре, оформяме нещо като "лодка" и сипваме доматения сос. Запечатваме отново, печем още няколко минути и сме готови!
Сервираме с фолиото и с резен лимон. Може и с винце :)


Филенцата преди да бъдат добре "опаковани"

Филенцата, вече опаковани. И покрити с още един пласт фолио.
Филенцата... и винцето :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар