Търсите нещо в блога?

неделя, 5 юни 2011 г.

Белтъчен бисквитник с трици и масло

Както винаги количествата са приблизителни! Триците правят сместа нежна и пухкава, а маслото - дава аромат :) Този бисквитник е по-крехък и нежен от предишния, но също толкова вкусен :р



Необходими продукти (за 1 брой бисквитник):
2-3 белтъка от яйца L
3-4 с.л. трици (аз ползвах житни, които по принцип са малко гаднички, но се получи перфектно)
1/2 с.л. какао
1/2 малка ябълка - нарязана на тънки ленти
десетина стафиди
щипка канела, ванилия
10-15 гр. масло
За сервиране: Мед, Заквасена сметана

Начин на приготвяне:
Слагате тефлоновия тиган да се нагрява и разбърквате продуктите. Когато тефлонът е горещ, изсипвате сместа в центъра му (бисквитникът е около 15 см. в диаметър, 1,5 см височина - но това са забавни подробности). Изпичате няколко минути и обръщате внимателно. Поставяте резенчето масло отгоре - то ще се стопи от високата температура. Печете още няколко минути и сервирате с мед!


И да ви кажа една "тайна" - с розичка заквасена сметана отстрани се получава нещо БОЖЕСТВЕНО!

1 коментар: