Търсите нещо в блога?

понеделник, 17 януари 2011 г.

Дробчета с тиквички

Всъщност, ползвах свински дроб, но ми звучеше прекалено некрасиво за име на рецепта :)


Необходими продукти (за порция):
130 гр. свински дроб/дробчета
3 малки тиквички
1 с.л. горчица
1 с.л. зехтин
Сол, сух чесън, черен пипер, червен пипер, магданоз


Начин на приготвяне:
Дробът се нарязва на парчета и се слага на тефлонов тиган. Докато се пече, измиваме, обелваме и нарязваме тиквичките на колелца* (френските тиквички, които ползвам, са странни - имат яркозелена кора и са доста по-малки от българските). Добавяме ги към дроба, посоляваме и подправяме на вкус. Може да добавим съвсем малко водичка. Разбъркаме и покриваме тигана с капак. Оставяме да се задушава. Когато тиквичките омекнат, добавяме лъжица горчица и разбъркваме.


След като махнем от котлона, заливаме с лимонов сок на вкус, както и с 1 с.л. лъжица зехтин.



* Ако смятаме, че ще ни отнеме много време да се справим с миенете, беленето и рязането, може предварително да си подготвим тиквичките :)

2 коментара:

  1. Това изглежда много вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ами не беше лошо, но би могло да се усъвършенства :)

    ОтговорИзтриване