Търсите нещо в блога?

понеделник, 3 януари 2011 г.

Цветно плато за вечеря

Ето какво правя аз редовно - купувам си цяло, охладено пиле и го разфасовам - бутчета, крила, гърди. Сварявам всичко с подправки (то се получава нещо като задушаване, защото си пуска собствена мазнина) - сол, пипер, риган, къри. И импровизирам. Например така:


Необходими продукти (1-2 порции):
200-230 гр. варено пилешко месо (например от бутчетата)
100-150 гр. броколи
1 консерва зеленчуци (250 гр.)
1 с.л. заквасена сметана (може и без нея)
сол, къри, червен пипер



Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера с незалепващо покритие сипвам 1/2 чаша вода, 1 с.л. заквасена сметана, броколите (накъсани на розички), подправки на вкус и задушавам. Когато зеленчукът поомекне, добавям вече свареното пилешко месо (нарязано на кубчета или нещо подобно) и продължавам да задушавам още няколко минутки. И всъщност това е всичко! Лесно и бързо :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар