Търсите нещо в блога?

петък, 24 декември 2010 г.

Наденички по студентски

Никога не съм обичала подправката къри, но преди няколко дни се събудих с натрапчиво желание да си сготвя нещо точно с нея. И ето:

Необходими продукти:
100-120 гр. наденички (качествени, от месо)
200 гр. зеленчуци (грах, моркови...) от консерва
(или
10 гр. масло
шепа розички от броколи)
къри

Начин на приготвяне:
Наденичките се нарязват на парченца и се пекат на тефлон. Когато са готови, добавяме зеленчуците и наръсваме с вкусно къри :)
Това е най-бързият вариант. Може да си задушите предварително зеленчуци, ако не искате да ползвате консерви. Както направих и аз - задуших няколко розички броколи в 10-15 гр. масло. Това определено се превръща в едно от любимите ми ястия, а кърито е чудесна подправка!

С броколи

1 коментар: