Търсите нещо в блога?

вторник, 7 декември 2010 г.

Протеиново-ябълков пай

Изпекох сладкишчетата в правоъгълни форми (10х20 см) за микровълнова фурна

Необходими продукти за 1 формичка:
1 яйце
100 мл. прясно мляко (с намалено съдържание на лактоза и обогатено с витамини)
3 с.л. фини овесени ядки
2 захарчета с подсладител (общо 12 ккал)
1 ч.л. кафява захар
щипка канела
2 гр. ванилена захар (или просто щипка ванилия на прах)
1 малка ябълка

Начин на приготвяне:

Яйцето, млякото, овесът, захарчетата, ванилията - всичко се разбърква добре.
Ябълката се измива и нарязва на тънки филийки, които се нареждат на дъното на формичката и се поръсват с кафява захар (на вкус) и канела. Завърта се в МВ на максимална мощност, 1 мин. След това отгоре се изсипва яйчената смес и се пече десетина минути, на 350 вата.  

Направи ми впечатление, че в правоъгълна форма се изпича по-равномерно и бързо, отколкото в купа... логично :) 

Семпла украса с черен шоколад (само 7 грама!) и канела


Няма коментари:

Публикуване на коментар