Търсите нещо в блога?

петък, 15 април 2011 г.

Пролетна салата с шунка и броколи

Необходими продукти (за 2 порции):
100-120 гр. макарони (количеството е в сурово състояние)
400 гр. броколи - може и повече :)
100 гр. кашкавал/ементал
150-200 гр. шунка или пилешко филе
250 гр. царевица от консерва
1-2 с.л. горчица
1-2 с.л. зехтин
сол, черен пипер, мащерка


Начин на приготвяне:
Кипвате подсолена вода и слагате пастата да се вари. В това време накъсвате броколито на розички и го измивате. Нарязвате шунката на лентички и настъргвате кашкавала. Когато пастата е почти сварена, изсипвате броколито при нея и варите още 3-4 мин.
След това оцеждате останалата вода и добавяте кашкавала. Разбърквате, добавяте царевицата и шунката, горчица, много малко суха мащерка, сол на вкус, черен пипер и зехтин.


Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар