Търсите нещо в блога?

вторник, 12 април 2011 г.

Очарователно пилешко с броколи

Необходими продукти (2 порции):
2 големи пилешки бутчета
250-300 гр. броколи
Подправки – сол, черен пипер, червен пипер, босилек, къри
Мазнина за задушаване
По-желание: горчица, варена паста

Начин на приготвяне:
Бутчетата се измиват, маха им се кожата (ако са купени – там се концентрират хормоните, с които хранят бройлерите; ако са домашни кожата може и да си остане) и се мариноват по следния начин: посоляват се, след което се поръсват с по половин кафена лъжичка от изброените подправки (кърито нека е ¼ лъжичка).
Задушават се на умерен огън – в малко водичка и малко мазнина (1 с.л.). В това време измиваме броколите и ги накъсваме на малки розички. Когато пилешкото е готово и е останало със съвсем малко вода в съда – добавяме броколите и задушаваме няколко минути под капак, без да бъркаме (за да останат розичките цели).
Сервираме с варена паста, подправена с горчица или съвсем малко зехтин.


Едит с дата 22 май: когато  розичките карфиол са се сготвили и са омекнали, добавяме настъргано сирене Грюер. Става божествено :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар