Търсите нещо в блога?

събота, 26 март 2011 г.

Сладки лесни омлетчета

Необходими продукти:
Предвидете по 1бр. яйце за омлетче
Ванилия
Канела
Набухвател
Мед
Сурови орехи
Масло за тигана
По желание: какао на прах

Начин на приготвяне:
Единственото, което ви трябва, е тиган с незалепващо покритие и мааалко сръчност.
Чуквате яйцата в купа, слагате им ванилия, канела, набухвател (от всичко по щипка за 1 бр. яйце) и топла вода - количество около 1/5-1/6 от яйчената смес (ако искате - и какао на прах). Разбърквате всичко.
Нагрявате добре тигана, намаслявате го леко (по желание) и изсипвате малка част от сместа - колкото да покрие ненатрапчиво повърхността на тигана. Печете по няколко минути от всяка страна - като за палачинки (частта с обръщането на омлетчето е тази, за която се иска сръчност, понеже то е много крехкичко :) )
Готовите омлетчета може да намажете с малко масло за аромат, но може и да пропуснете.
Сервирате с мед и нарязани сурови орехи. Или с шоколад :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар