Търсите нещо в блога?

четвъртък, 17 март 2011 г.

Салата по барселонски "Яни"

Необходими продукти (количества предимно на око и от сърце):
Пресни листа спанак
Рукола
Домати
Узряло авокадо
Натрошено сурово ленено семе
Предварително накиснати сурови орехи
За топинг: хималайска сол, оцет балсамико и/или пресен лимонов сок, зехтин екстра върджин, 1 с.л. горчица, соев сос

Начин на приготвяне:
Зеленийките се измиват добре със студена вода и се накъсват на едро. Доматите, авокадото и орехите се нарязват наситно. Добавя се натрошеното ленено семе, всичко се разбърква и залива с топинг. Един телешки бифтек се вписва по пълноценен и свеж начин :)

При малко повече ентусиазъм - свивате порцийката в кутия и без да се мотаете, я консумирате ето тук например (мястото е изпробвано :) )

Парк Güell, Barcelonа

2 коментара: