Търсите нещо в блога?

неделя, 20 март 2011 г.

Карамелизирано "Бри" с аспержи

Това предястие със сигурност е измежду най-странните неща, които съм готвила! То е част от предизвикателството, което си поставих - няколко дни да готвя с нетипични продукти, в нетипични комбинации :)

Необходими продукти (1 порция):
50 гр. сирене Бри
1 с.л. мед
2 с.л. нарязани сурови орехи
10 гр. масло
7-8 бр. аспержи от консерва

Начин на приготвяне:
Нарязваме сиренето Бри на кубчета и ги слагаме в нагрят тефлонов тиган за няколко секунди - да се разтопят и да започнат да се пържат. Добавяме 1 с.л. пчелен мед и разбъркваме добре - около минута (или малко повече), докато медът се карамелизира. 
Изваждаме "сместта" и в същия тиган слагаме съвсем малко масло и аспержите. Трябват им само няколко секунди, за да придобият аромат на масло. 
Гарнираме сиренето, поръсваме малко нарязани орехи и сме готови - отне ни 5 мин :)


Рецептата не е от най-здравословните, но пък е интересна и апетитна. Подходяща е за ВМ-НВД вечеря, защото е доста мазна и тежка - внимавайте с количествата сирене и масло! Но вкусовото съчетание си струва опита!
Адаптирано от тук и вдъхновено от Барселона :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар