Търсите нещо в блога?

понеделник, 6 юни 2016 г.

Фитнес пица за търпеливи, добри хора

Не знам какво им правят на тиквичките, но в момента ръката, с която бърках сместа за основата на тази пица, е покрита с вечно, твърдо, зелено, стегнато покритие. Жестоко просто.

По същество!
Тази пица не е точно бухтичкова, защото се цапат доста съдове и има доста етапи (а аз предпочитам лесно, едноетапни рецепти). Но реших да я споделя, защото изпотроших 2 чаши докато я приготвям (няма общо с рецептата, просто съм - явно - разсеяна). Което приех за знак :Д

Необходими продукти:
3 средни ГМО тиквички от които да ви лепнат после (неизмиваемо!!!) ръцете
2 яйца (средни)
5 с.л. овесено брашно/сигурно и овесени - фини - ядки стават
черен пипер, сол, копър
лютеница (домашна)
600-700 г кайма от бут
2 лука (стари)
консерва царевица
кашкавал
подправки

Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват и посоляват, след което се слагат да се оцеждат в гергир (от време на време се изтискват).
Междувременно каймата се изпържва (ако е по-мазничка - не е нужно да се добавя олио/мазнина) - само със сол на този етап, не до пълна готовност - до около 80%.
Лукът се нарязва на кръгчета и се задушава в съда от каймата (тя вече е готова и извадена от него).

***Междувременно се строшават 2 чаши***

Когато тиквичките се оцедят, те се смесват с 2-те яйца и овесеното брашно, както и с 1 с.л. черен пипер и 1 с.л. копър - толкова би трябвало да е ОК и да се убие миризмата на хамбар (от овесеното брашно) :Д

Разстила се пласт в тавичка, постлана с хартия за печене, и се запича в загрята фурна.

Отгоре се намазва с лютеницата, нарежда лука, каймата и царевицата, позапича се и накрая му се настъргва кашкавал.
Аз сложих и много риган, защото пица без риган.. не е пица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар