Търсите нещо в блога?

сряда, 22 юни 2016 г.

Паста с песто, стафиди, филирани бадеми и други изненади

Това, разбира се, е крадена рецепта.
Но пък е тооолкова добра.
Аз като цяло не съм много по пастата (не че съм яла достатъчно, за да имам мнение).
Или пък съм по-побългарени варианти (кеф ти литър доматен сок, кеф ти кило кайма, вземи тая чубрица, вземи тоя кашкавал).

Но това съчетание, което откраднах от едно софийско заведение, е доста фино и добро... Страшно ми хареса, лесно е и го слагам тук за бъдещо ползване пак.

Необходими продукти (за две големи порции за прасета):
250 г паста (този път взех едни домашни - ама купени - макарони с интересна форма: дълги, широки около 1.5см и накъдрени по дължина)
150 - 200 г чери домати
3-4 с.л. песто
1 голяма шепа бели стафиди
1 голяма шепа филирани бадеми
чесън - при този опит ползвах сушен (на гранули) от плик
зехтин - щеееедро
сол
2 шепи рукола

Начин на приготвяне:
Пастата се сварява в подсолена вода.
Черитата се режат на две, слагат на загрят грил-тиган за малко (минута) и попарват в друг съд за около 4-5 мин. с вряла вода.
В голяма, бяла (:Д) купа за паста (или просто купа) се слага шепа измитата и подсушена рукола. 
Отгоре се изсипва сварената, изцедена и топла паста.
Слага се песто (1-2 пълни лъжици на порция), поръсват се бели стафиди, бадеми, сол, сушен чесън, и мнооооооооооооого зехтин. Нека е щедро. Добавят се черитата (оцедени).

После разбърках всичко с лъжица (и ръце).

Получава се много, много по-вкусно, отколкото звучи! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар