Търсите нещо в блога?

сряда, 20 юли 2011 г.

Бързо суфле от пълнозърнеста юфка

Юфката, подобно на някои други продукти, споменавани в блога, никога не ми е била любима. Покрай една девойка с лилава коса разбрах обаче, че въпросният продукт си имал пълнозърнест вариант и реших да го опитам. Ето как го приготвям - бързо е, даже вкусно :)

Необходими продукти (за порция):
Голяма шепа пълнозърнеста юфка (ок. 50 гр.)
2 яйца
Какао
Ванилия
Мед
По желание: Протеин на прах 1 с.л.

Начин на приготвяне:
За по-бързо - ползвам микровълнова фурна. В купичка сипвам около 2/3 чаена чаша вода и я кипвам. След това добавям юфката и завъртам във фурната за около 3 мин. 
В това време разбърквам яйцата с какаото, ванилията и малко вода (може и прясно мляко, но го избягвам). Може да се сложи и протеин на прах (с шоколадов вкус), но не е задължително. 
С въпросната смес заливам сварената юфка, разбърквам и слагам в микровълновата за още 2-3 мин. 
Получава се засищащо суфле, което е изпълнило цялата купичка и има приятен аромат. Аз го изчаквам да поизстине и заливам с мед*.


*Ако не ви допада този вариант - може в яйчената смес да добавите стевия на вкус.

3 коментара:

  1. Силве, днес си го направих само че в малко по различен вариант т.е. 30 гр. юфка, 2 цели яйца, 2 белтъка, около 50-60 гр. извара и щипка сол. Разбърках го добре и го запекох на тефлонов тиган. На вкус стана като баница. Много добър заместител на овесената питка :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, чудесно звучи. Аз многоооо обичам баница, и в този и вариант ще ми дойдат добре 2-3 порции :D

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно предложение, нова идея за закуска!
    Сис, очаквате награда при мен!Заповядай!

    ОтговорИзтриване