Търсите нещо в блога?

четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Пилешко бутче с картофи, вино и синьо сирене


Необходими продукти за 1 порция:
1 пилешко бутче
2 картофа
40 гр. синьо сирене
50 мл. червено вино
Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
Бутчето се посолява леко, наръсва се с черен пипер и се слага да се задушава с малко вода в съд с капак. След десетина минути се добавят нарязаните на кръгчета картофи и виното, заедно с още малко вода. След още 10 – синьото сирене. Разбърква се и се оставя да покъкри 5-6 мин. Готово :)

Необходимо време: 30 мин.

Вкус: 8,5/10

Ако бутчето е от домашно пиле и съответно е по-жилаво – да се предвиди достатъчно време за задушаването!

Идеи:
Направих и модифицирана версия - бира вместо вино, чеснов тартар и горчица вместо синьо сирене. Вкус: 6/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар