Търсите нещо в блога?

вторник, 19 октомври 2010 г.

Свинско с мед


Необходими продукти:
120 гр. свинска пържола
1 ч.л. мед (течен)
Сол
Гарнитура:
30 гр. тартар с чесън
20 гр. синьо сирене
Филия черен хляб
1 краставица
Начин на приготвяне:
Пържолата се начуква и осолява. От едната страна се намазва с меда. Маринова се – примерно час, може и повече или по-малко. Слага се (с намазаната с мед страна нагоре) в загрят тефлонов тиган, долива се малко вода и се запечатва с фолио, за да се задушава. Аз я задушавам в собствената и мазнина и периодично доливам вода, но по принцип може да се сложи масло, мас или друга предпочитана мазнина. От време на време се обръща. Когато е готова, се сипва в чиния заедно със сосчето, което се е получило. Отстрани се нареждат парченца синьо сирене и хапки черен хляб, намазани с чеснов тартар.
Салата – нарязана краставица със сол и оцет.

Идеи:

При мариноването може да се поръси и черен пипер и да се използва дори двойно повече мед.
При задушаването може да се добавят 1-2 нарязани сушени кайсии или стафиди.
Хапките черен хляб могат да се препекат преди да се намажат с тартар, така ще са още по-ароматни.
Много добре би дошла и чаша хубаво червено вино...

Няма коментари:

Публикуване на коментар