Търсите нещо в блога?

събота, 2 януари 2016 г.

Салата Мимоза

Салата Мимоза... или нещо подобно, защото в крайна сметка я направих с каквото ми беше под ръка.
Впечатлена съм! Хем е супер-дупер арт да я приготвиш (рязане, рендосване, подреждане, структуриране :Д, ала-бала), хем е доооста билдърска (бълк мод, определено).

Ето какво направих азЪ:

Необходими продукти:
4 големички картофа
4 големички моркова
4 домашни яйца
1 консерва риба Тон в собствен сос
170 гр. домашна майонеза (ама купена, сещай се)
2 с.л. кисело мляко
1/2 глава стар лук
сол и черен пипер

Начин на приготвяне: 
Сваряват се картофите, морковите и яйцата. Рендосват се - всяко нещо на отделна купчинка. Жълтъци отделно от белтъци.
В прозрачна красива купа (с форма на цвете, охлюв, леопард...) се нарежда слой картофи, посолява се и се поръсва малко черен пипер. Отгоре се нарежда рибата тон, пак черен пипер (това се прави между всички пластове). После моркови, сос от майонеза и кисело мляко, белтъци, картофи, наситнен лук, майонеза, моркови, картофи, жълтъци. Или нещо такова, пооочти както дойде. Добре е все пак да се завърши със жълтъците.

Охлажда се и се хапва (сърце) (нотичка)

Продължавам да нямам фотоапарат, защото ме мързи да му купя нова карта-памет. Възмутително.

Грозна снимка:






Няма коментари:

Публикуване на коментар