Търсите нещо в блога?

сряда, 9 юли 2014 г.

Прясно зеле с домати и магданоз

Определено отварям нов раздел - МАНДЖИ.
Напоследък имам нужда от уют. И си го готвя.

Необходими продукти за зелиту:

1/2 прясна неогромна зелка нарязана както ви падне, ама да не е много едро все пак
2-3 с.л. мазнина (олио, масло - не е препоръчително да се ползва само масло, защото прегаря)
1/2 консерва домати на кубчета
1 скилидка чесън
1 връзка магданоУз
Подправки: сол на вкус, черен пипер (повечко), червен сладък пипер, малко чубрица

Начин на приготвяне:
Зелето се задушава в олиото/маслото и маалко вода (2 пръста в чашата) - на слаб огън.
Когато поомекне (примерно след 20-30 мин) се добавя накълцана наситно скилидка чесън, червен пипер, черен пипер, сол на вкус. Разбърква се добре и се задушава още малко.
В последствие му се добавят доматите - нека се позадушава и с тях 5-10 мин.
Огънят се спира и зелето се поръсва с наситнения магданоз.

Вкусничко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар