Търсите нещо в блога?

сряда, 25 май 2011 г.

Овес с кисело мляко

Откакто открих овесените курабийки, палачинки, питки и тн, за чието приготвяне не е нужно да се използва кисело мляко, тотално забравих за класическата комбинация от заглавието на днешната публикация. Освен това, преди време бях чела, че млякото пречи на усвояването на овеса (или пък беше обратното?!), та не било разумно да се консумират заедно... 
После пък четох, че овесът бил смотана закуска... а после четох, че изобщо - противно на всеобщите разбирания - не било полезно да се закусва (закуската, новото ЗЛО :Д). 
А още по-после - реших да спра да чета и да продължа да приготвям каквото (и когато) ми се яде :)
Необходими продукти:
250 - 300 гр. кисело мляко (в случая - йогурт)
4-5 с.л. фини овесени ядки
1 с.л. стафиди
1 пълна с.л. смлени бадеми
1 с.л. мед или сироп от агаве
1 с.л. житен зародиш

По желание: канела, ванилия, какао (аз ги пропуснах днес)

Начин на приготвяне:
Всичко се смесва в купа, може да се остави за 15-20 мин - за да набъбне овеса. Ако използвате нефини овесени ядки, това може да отнеме и повече време :)

1 коментар:

  1. Ех,един от любимите ми варианти за лека и здравословна закуска ! ^^

    ОтговорИзтриване