Търсите нещо в блога?

събота, 21 май 2011 г.

Салата с пилешко, маслини и балсамов оцет

Запасите ми с пресни плодове и зеленчуци са много сериозни - официално откривам сезона на салатите! Зелено, червено, жълто, пъстро, свежо... и вкусно :)

Необходими продукти:
Листа зелена салата
Шепа чери домати
Шепа маслини
Краставица
Няколко лъжици царевица от консерва
30 гр. (или повече) сирене "Грюер"
1/3 салатен лук
Месото от сварено пилешко бутче
Сол
Балсамов оцет

Начин на приготвяне:
Сварявате едно голямо пилешко бутче (със сол и черен пипер). Обезкостявате го и накъсвате месото на хапки.
Измивате зелената салата и въобще всички зеленчуци. Нарязвате ги както ви идва отвътре, добавяте настърганото/нарязаното сирене и маслините, и подправяте. Не сложих зехтин, защото си има сиренце и маслинки :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар