Търсите нещо в блога?

вторник, 5 април 2016 г.

Пълнени тиквички с тиквички

Този пост е за търпението.. което никога няма да придобия като добродетел.
Бла-бла, шегувам се (well...). Постът си е за храна.

Не знам с какво точно ме привлякоха тези извънсезонни тиквички в магазина, но ми е едно лятно... лежерно..

За протокола, втори абзац няма логическа и следствена връзка с първи. Обратното също.

Ето какво се пече...

Необходими продукти:
2 тиквички (извънсезонни :Д)
хубаво сиренце
1 яйце
сух копър, малко сол, черен пипер, сух чесън
няколко завъртулки масло

Начин на приготвяне:
Тиквичките се разделят на две (по дължина естествено) и се издълбават с лъжица.
Издълбаното се посолява леко, оцежда, нарязва и разбърква със сирене, 1 яйце и подправки. Сложих малко повечко копър.
В издълбаните тиквоци се слага малко масло (по 1-2-3 топченца с големина на грахово зърно), плънката, отгоре над тавата алумиево фолио и всичко в загрятата фурна. Например на 170 градуса.
Разбира се може да се добави кашкавал, сирене бри, малки бекончета, панчета... Но аз не сложих, защото ми се хапва нещо леко.

Снимка евентуално утре, като светне светлината.
Amen.

Няма коментари:

Публикуване на коментар