Необходими продукти за 1 порция:
200 гр. пилешки гърди (или цяло пилешко бутче, или каквото имате пилешко)
1-2 с.л. заквасена сметана
сол, босилек, черен пипер, червен пипер
Чесън
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се подправя на вкус (сол, босилек, черен пипер, червен пипер). Задушава се в малко вода и – най-добре – в малко мазнина от самото пиле. Ако водата изври, добавя се още – важното е месото да стане крехко. Когато този момент дойде, се добавя 1-2 с.л. заквасена сметана и 1-2 скилидки чесън, нарязани наситно. Оставя се да покъкри на слаб огън още десетина минути. Трябва да се получи гъстичък сос.
Сервира се например с градинска салата, овкусена със сос Беарнез (или какъвто имате).
Вкус: 9/10
Няма коментари:
Публикуване на коментар