Необходими продукти:
125 гр. краве масло (80 %)
Какао (натурално) ок. 150 гр. (докато стане гъста каша)
Заквасена сметана 150 гр. (с прибавянето на сметаната гъстата каша става много гъста каша)
Мед на вкус (~ 100 ml.)
Ванилена захар 5гр.
Различни пудри (какао, ванилена захар, канела, кафе...) за овалване
Начин на приготвяне:
Маслото разтопяваме на умерен огън. Махаме от котлона и започваме постепенно да добавяме какаото, при постоянно бъркане. Когато сместа се сгъсти, добавяме и сметаната (бъркайки). Получава се гъста, почти трудна за разбъркване каша. Тогава добавяме меда на вкус. Аз сложих 5 гр. ванилена захар и разбърках всичко добре.
Охлаждаме получената смес в хладилник, поне за 1 час.
Приготвили сме си чуден течен шоколад :)
А ето и трюфелите! Получават се като от охладената смес се оформят малки топчета и се овалват в: какао, кафе, капучино на прах, ванилена захар, ванилена захар + канела...
Трюфели, оваляни в: какао, овесени ядки, захарни пръчици, смляно кафе, друг вид какао :) |
NB! Към част от сместа прибавих 2-3 с.л. десертно вино Мадейра - получи се уникален ароматен шоколадов крем!
Няма коментари:
Публикуване на коментар