Необходими продукти:
1 бутилка червено вино (няма нужда да е "скъпо")
2 ябълки
1 портокал
2 с.л. кафява захар
канела, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязаните ябълки и портокал + малко вода (2-3 с.л.) се сваряват/карамелизират леко заедно със захарта, канелата и пипера. Добавя се пакетче черен чай (например Туинингс Портокал и Канела), което след 2 минути се маха. Добавя се червеното вино и се загрява до кипване.
Buvez peu mais buvez bon pour buvez longtemps
Да попитам!
ОтговорИзтриване1.Може ли захарта да не е кафява?
2.А идеята на чая е да подсили аромата на пловодете и канелата, нали? В смисъл с черен чай не става..??
3.И..с 2-3 с.л. вода, как да сваря тези няколко плода, дори и нарязани..не е ли малко водата?..или става въпрос само за карамелизиране?
4.А и последно..черният пипер на зърна, нали?
Отговарям :)
ОтговорИзтриване1. Може! Може и с мед :)
2. Уместен въпрос - чаят е черен (ароматизиран), да! Не знам защо не съм уточнила :)
3. Ами то не трябва да се сваряват много. Може би леко карамелизиране е по-точната дума, ама нали трябва и някаква вода да има за чая...
4. Моят пипер беше млян. После си го изпих между другото :) (не слагай много, щипка е достатъчно)
Cheeeeeers :p
В крайна сметка преди няколко дни направих винцето..идеално е!! При мен се стигна до извода, че...2 дена след като е приготвено и престояло в хладилника + да е студено (или на стайна температура) е два пъти по-хубаво!! Малко се губи идеята на "греяно вино"..ама пък на мен прстояло ми допадна повече! =]
ОтговорИзтриванеОоо, в такъв случай е време за Сангрия :р Чакам да направиш :D
ОтговорИзтриване