Търсите нещо в блога?

неделя, 7 ноември 2010 г.

Греяно вино

Необходими продукти:
1 бутилка червено вино (няма нужда да е "скъпо")
2 ябълки
1 портокал
2 с.л. кафява захар
канела, черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарязаните ябълки и портокал + малко вода (2-3 с.л.) се сваряват/карамелизират леко заедно със захарта, канелата и пипера. Добавя се пакетче черен чай (например Туинингс Портокал и Канела), което след 2 минути се маха. Добавя се червеното вино и се загрява до кипване.

Buvez peu mais buvez bon pour buvez longtemps 

4 коментара:

  1. Да попитам!
    1.Може ли захарта да не е кафява?
    2.А идеята на чая е да подсили аромата на пловодете и канелата, нали? В смисъл с черен чай не става..??
    3.И..с 2-3 с.л. вода, как да сваря тези няколко плода, дори и нарязани..не е ли малко водата?..или става въпрос само за карамелизиране?
    4.А и последно..черният пипер на зърна, нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Отговарям :)
    1. Може! Може и с мед :)
    2. Уместен въпрос - чаят е черен (ароматизиран), да! Не знам защо не съм уточнила :)
    3. Ами то не трябва да се сваряват много. Може би леко карамелизиране е по-точната дума, ама нали трябва и някаква вода да има за чая...
    4. Моят пипер беше млян. После си го изпих между другото :) (не слагай много, щипка е достатъчно)

    Cheeeeeers :p

    ОтговорИзтриване
  3. В крайна сметка преди няколко дни направих винцето..идеално е!! При мен се стигна до извода, че...2 дена след като е приготвено и престояло в хладилника + да е студено (или на стайна температура) е два пъти по-хубаво!! Малко се губи идеята на "греяно вино"..ама пък на мен прстояло ми допадна повече! =]

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо, в такъв случай е време за Сангрия :р Чакам да направиш :D

    ОтговорИзтриване