2 узрели банана
250 гр. брашно
Бакпулвер (едит: най-добре около 10 гр.)
4 яйца
2 с.л. течен мед
300 мл. прясно мляко
По желание - щипка ванилия и канела
Начин на приготвяне:
Пресятото брашно и бакпулверът се слагат в голяма купа. Оформяме кладенче, в което чукваме яйцата и добавяме меда. Хомогенизираме енергично до получаване на гладка смес, която постепенно разреждаме с топло (но не горещо) прясно мляко, като не спираме да бъркаме.
Оставяме сместа да почине поне 30 мин, след което към нея добавяме бананите (предварително пюрирани) и ванилията/канелата (по желание).
Печем палачинките в намаслен и добре нагрят тиган. Декорираме по желание (с мед, банани, боровинки ... :) )
Снимки от Пламен!! (Много се радвам, когато ви вдъхновявам -> готвите си -> пращате ми снимки :р)
С боров мед
Много "мляс-мляс-мляс"!!! =]
ОтговорИзтриванеBravo!!!
ОтговорИзтриванеАбе този бакпулвер дойде много...Моят беше в пакетче 10 гр. и според рецептата сложих 2 пакетчета, но се усеща специфичен вкус. Модифицирах я малко рецептата и вместо обикновено брашно, смелих овесени ядки. Нямах мед, но и без това станаха сладки от банана. Не ми достигна малко млякото и досипах към 50 гр. вода. Последните омесих с какао и станаха кафеви. Много благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за забележката относно бакпулвера - ползвах странен френски набухвател и не знаех точно на колко бакпулвер отговаря :)
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам и с овес!