Какво пък, импровизирах. Сложих сладко и кисело, и се получи :)
Необходими продукти:
10 гр. масло
1 домат
2 с.л. кафява захар или мед
1 с.л оцет
10 гр. синьо сирене
1 пълна с.л. горчица
сол, червен пипер, риган, сух магданоз
няколко капки лимонов сок
Начин на приготвяне:
Обеленият домат се нарязва наситно и се задушава в маслото (с малко вода). Когато поомекне, добавяме захарта/меда и разбъркваме периодично. Щом се получи (относително) гладка доматена паста, добавяме оцета, горчицата, синьото сирене и подправките (на вкус; аз сложих повечко червен пипер).
Намаляме огъня и бъркаме - сосът постепенно се сгъстява. Накрая капваме малко лимонов сок и махаме от огъня. (Може да се прецеди, ако искате да получите по-гладка паста.)
Ето го в компанията на рибни кюфтенца (не са мое дело)
:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар