Необходими продукти за 1 порция:
130 гр. свински черен дроб
1 лъжица заквасена сметана или масло
150 гр. червен боб от консерва (може и друг вид боб)
1-2 скилидки чесън
чили сос по желание
сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
В нагорещен тефлонов тиган се слагат парчетата измит и посолен свински дроб. Добавя се сметаната/маслото, малко вода, черен и червен пипер. Оставя се до пълно сготвяне на дроба, като парчетата се обръщат от двете страни.
Когато дробът е готов, се добавя бобът и чили сос на вкус (аз сложих на върха на чаена лъжичка). Оставя се 2-3 мин. на тих огън, добавя се нарязаният на едро чесън и се оставя за още 3-4 мин. През цялото това време се долива, ако е нужно, по мъничко вода.
Сервира се със бял сос (тартар), зелена салата и червена бира!
Вкус: 9,1/10
Няма коментари:
Публикуване на коментар