Може и да сте забелязали, а може и да не сте - готвя без захар и без олио. Пък хората като чуят "бухтичка" - все захар и олио са им в главата :) Да, ама не. Даже хич. Ето едни мегашоколадови, крехки, вкусни, оригинални и сладки бухтички с ... тиквички :)
(Вдъхновени от месечното предизвикателство на The Art of Real Food - за оригинални рецепти с тиквички).
Необходими продукти за около 15 бр.:
2 малки, млади тиквички
2 яйца
4 пълни с.л. фини овесени ядки
2 с.л. натурално неподсладено тъмно какао
Кубче-две стевия
Канела, може малко ванилия
Масло
Мед
Начин на приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете на малки парченца тиквичките. Сварете ги в леко подсолена вода. Разбъркайте яйцата, овеса, стевията, какаото и канелата.
Сварените тиквички пасирайте/намачкайте добре с вилица и прибавете към горната смес - разбъркайте всичко добре.
Нагрейте тиган за палачинки, намажете го с мъъъничко масло (само за аромат) и оформете с лъжица няколко бухтички. Изпечете и от двете страни - обръщайте ги внимателно, че са крехки :)
Вече готови - залейте ги с мед, сироп от агаве ... или течен шоколад, ако така ви идва отвътре :)
Няма никакъв "зеленчуков" привкус - десертът е чудесен, че и полезен (ако не се олеете с течния шоколад де :D)
Честито Силвия, заслужено грабна победата в конкурса '' Многото лица на тиквичките''.
ОтговорИзтриванеhttp://www.facebook.com/topic.php?uid=159503427393044&topic=367
Благодаря, Галя! *гигантска усмивка от мен за вас* :)
ОтговорИзтриване