Предварително си признавам, че сготвих чорбата по-възможно най-лесния и незавъртян начин - може би има "грешки" от кулинарна гледна точка. Но на вкус се получи прекрасна - макар, че не може да се сравнява с чорбата на моята баба Рада :)
Доколкото знам, добре е рибената чорба да се приготви от глави и опашки - т.е. да има костици. Не разполагах с такива - ползвах обезкостено замразено филе от риба.
Необходими продукти:
500 гр. замразено филе от мерлуза
2 големи картофа
2 моркова
1 слава лук
Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, дафинов лист, сушена целина, магданоз, мащерка, кубче телешки бульон, сушен лук, джоджен, оцет.
Начин на приготвяне:
В тенджера кипвате подсолена вода. Нарязвате зеленчуците и рибата на кубчета (рибата предварително сте оставили да се поотпусне). Пускате ги във врящата вода и ги оставяте да се посварят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар