Търсите нещо в блога?

понеделник, 6 юни 2011 г.

Свинско "Алиса"

Посланието на тази семпла манджица е ясно: "Try me"
Класика :)

Необходими продукти (за порция):
1 бр. свински котлет
1/2 глава лук
2-3 гъби печурки
1-2 с.л. заквасена сметана 30 %
По-желание: 1-2 моркова и 10 гр. масло
Подправки: сол, млян кимион (!), черен пипер, червен пипер, горчица

Начин на приготвяне:
Котлетът посолявате и подправяте обилно с кимион (млян), черен и червен пипер. Намазвате с горчица и оставяте в хладилник да се маринова (примерно 30-60 мин, но може и да пропуснете тази част).
Нарязвате морковите на кръгчета и ги задушавате с малко масло и водичка в тенджера. Оставяте ги настрани и се заемате с основната част:
Нарязвате лука и гъбите на полумесеци и ги слагате в нагрят тефлонов тиган да се пекат заедно с котлетите (които трябва да изпечете добре и от двете страни, но предполагам, че това е ясно :)). Когато са готови - добавяте морковите и 1-2 с.л. заквасена сметана. 
Разбърквате и сервирате със зелена салата и може би чаша червено вино :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар