Търсите нещо в блога?

събота, 27 септември 2014 г.

Лесни вечери: равиоли с много домашен сос и рукола

Това сега няма да е точно рецепта, защото равиолите ги купих готови и само ги сварих. Докато се вариха, приготвих следния сос:

Необходими продукти за соса:
1/3 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 буркан специална доматено-чушкова манджа от баба
1 шепа стерилизиран зелен фасул
20 гр. масло с капка-две олио за да не прегаря
кимион

Начин на приготвяне:
В разтопеното масло се запържва лукът (наситно нарязан), след малко се добавя и чесънът и той се запържва за много кратко, за да не се разсмърди на тежка арабска манджа. Добавя се Буркана (това е предварително приготвена салса от домати, чушки, патладжани и лук - в доматен сос). След минута-две се добавя и нарязания на тънки лентични зелен фасул.
Разбъркваме, подправяме с щипка кимион и сме готови. Общо 5 мин.

Този сос се използва за овкусяване на равиолите (може и пелмени, или друга паста с пълнеж).
Сервивах със рукола, овкусена със зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар