Една рецепта с аромата на кухнята на баба :)
Необходими продукти (4 порции):
500-650 гр. пуешко месо
1 малка глава лук
1/3 консервирана червена чушка
2-3 консервирани обелени домати
2-3 ч.л. доматен сос (или 5-6 доматен сок) - може и повече
20 гр. масло
2 с.л. горчица
Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, кимион, сушена целина (акцентът тук е кимионът, не го пропускайте!)
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на жулиени (:D) и се маринова в горчицата, маслото, подправките (те са в количества на вкус). Слага се да се задушава под капак с малко вода. Лукът и чушката се нарязват и се добавят, всичко се разбърква. Доматите се добавят когато месото е вече готово. Оставя се да покъкри на тих огън още няколко минути.
Сервира се с гарнитура от ориз, картофи, грах. Може и с шопска салата, варено цвекло или каквото ви хрумне :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар