Шкафчето ми с подправки става все по-пълно! Днес добавих и мащерка към колекцията :)
Необходими продукти (за порция)
200-250 гр. пуешко месо
10 гр. масло
сок от портокал (2-4 с.л.)
За марината: сол, суха мащерка, черен пипер, червен пипер, десетина синапени зърна (или лъжица горчица); 50 мл. червено вино, 1-2 скилидки чесън, 2-3 бейби-корнишончета (кисели)
Начин на приготвяне:
Пуешкото се нарязва на лентички и се маринова - наръсва се с подправките (на вкус), ситно нарязаните чесън и корнишони, и се полива с виното.
Кратко художествено отклонение преди да разбъркам добре всичко |
След час-два (или не, ако нямате време) лентичките се "поизтупват" от соса (който запазваме) и се задушават в маслото с малко вода. Когато са готови ги заливаме с останалата маринатата. Разбъркваме, задушаваме още малко и махаме от огъня. Аз добавих и малко сок от добре узрял портокал.
За обед - сервира се например с варени зърнени храни (киноа, елда, булгур, леща) и салатка.
За вечеря - най-добре с варени на пара/задушени зеленчуци (не-нишестени) или цветна салата с маслини.
С градинска салата и варена киноа, булгур и тиквички |
Двойна порция,моля!:) :) :)
ОтговорИзтриванеето това вече е за мен :Р
ОтговорИзтриванетова блюдо можеш да ми го предлагаш през ден! :)
ОтговорИзтриване