Един по-различен вариант на любимата ми овесена каша :)
5-6 с.л овесени ядки
ок. половин чаена чаша прясно мляко (най-добре с намалено съдържание на лактоза)
2 яйца
3 с.л. мед
канела
десетина шам-фъстъка и ябълка за украса
Начин на приготвяне:
В дълбок съд с незалепващо покритие сипваме ок. половин чаша вода и прясното мляко. Кипваме сместа и добавяме ядките. Сваряваме ги за няколко минути, при често разбъркваме. Моите ядки са фини и овират бързичко.
През това време разбиваме добре двете яйца.
Когато ядките са готови, махаме от котлона и изчакваме няколко секунди, след което започваме да добавяме яйцата - на тънка струя, при много интензивно разбъркване.
Връщаме така получената смес отново на огъня - добре е да сме намалили котлона на по-слаба степен. Бъркаме няколко минути и сме почти готови - махаме от огъня, добавяме мед (и по желание какао) на вкус.
Декорираме кашата с каквото имаме - канела, ядки, кокос, плодове! |
Добър апетит!
***
На мен като че ли традиционната (не-яйчна) каша ми допада повече на вкус, макар че всъщост са твърде различни, за да се прави сравнение.
Няма коментари:
Публикуване на коментар