200 гр. пуешко месо
Подправки - сол, черен пипер, червен пипер, босилек (много любима моя подправка, без която задушеното птиче месо просто не е достатъчно добро)
За гарнитура:
Топка червено цвекло, сварено на пара
Зелена салата
Лимон
Сос*
Начин на приготвяне:
Пуешкото се нарязва на парчета (жулиени май им викат), посолява се и се подправя на вкус. Задушава се в малко масло (10-20 гр.) и вода.
В това време приготвяме салатката - зелена салата (например "градинска"), цвекло на кубчета, сол, лимон, по-желание някакъв сос (*моят е био, нискокалоричен, без консерванти ...но ако сте фенове на традиционната майонеза - изборът е ваш)
Идеята от мен, вариациите от вас :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар