200 гр. шунка (4 резена)
3-4 с.л. нахут от консерва
половин краставица
1 домат
1 морков
1/3 авокадо - по желание
скилидка чесън - по желание
сусамено семе - по желание
лимонов сок, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нахутът се измива, оцежда и подсушава, след което се намачква добре с вилица и се овкусява с лимонов сок и черен пипер (по желание и нарязан наситно чесън). Краставичката, домата (само месестата му част - без семките) и моркова се нарязват на лентички. Същото се случва и с авокадото, ако сме решили да го включим в рецептата.
The making |
Първият ми опит (на снимката) беше с цял нахут - броя го несполучлив, защото топченцата изпадаха много лесно и рулото се оформи трудно. Затова препоръчвам нахутът да се намачка. |
Върху резен шунка намазваме малко нахутена паста и нареждаме зеленчуците (плънката не трябва да е много). Внимателно навиваме на руло. Нарязваме на шайбички, забождаме с клечка за хапки и сервираме свежо, поръсено със сусамено семе и/или магданоз :)
Е, аз нямах сусамено семе, както и клечки, затова и рулцата са с малко "свободна" форма, но все пак - много свежи и вкусни! |
Ако не ни се занимава с оформянето на рулца, можем да си направим свежа пролетна салата :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар