Тези крилца са с "чертички", защото винаги съм си мечтала да ги направя така :Д
За пояснение - първо се запичат на грил-тиган (за чертички-ефекта), после се допичат във фурна.
А иначе, досега не съм ги правила така, защото:
а. ме мързи
б. цапат се много съдове
в. дразнят ме подмятания на храна в n-бр. съдове
д. all of the above
Да кажем, че днес имам малко повече време.
Ето и какво точно направих този път.
Необходими продукти:
Около килограм пилешки крилца (без най-тънката част)
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. много хубав истински соев сос
по щипка: черен пипер, мащерка, червен пипер
поръсване със зехтин
може би още малко сол
Начин на приготвяне:
Мариноване с гореизброеното (евентуално за час-два), запичане в оребрен тиган и после мятане във загрята фурна на 180 градуса (с долята мааалко вода - примерно половин кафяна чашка) и отгоре с алуминиево фолио.
Внимание, желателно е в тигана крилцата да не прегарят!
В компанията на хляб с маслини и зелени неща (спанак, рукола и едно друго):
П.С. Да си в болнични е супер яко. Два дни лежиш и спиш, страдайки. На третия си гооре-долу в час, усещаш пролетта, можеш да идеш до магазина (отнема 400% повече време от обиновено), дори да сготвиш (отнема 700% повече време от обикновено). Но пък не се занимаваш с идиоти, проекти, имейли, седене и затъпяване!!!
And then la grippe goes away.
Няма коментари:
Публикуване на коментар