- Готвачът-номад няма собствена кухня. Или пък има няколко... Идеята е, че този типаж е !принуден! да готви на различни фурни, което е просто отврат.
- Готвачът-номад се нерви лесно, ако не му се получи ястието.
- Готвачът-номад забравя бързо грешките си (и ги пов-та-ря систематично).
Затова получава бой по тиквеницата и СЪВЕТИ (виж долу).
Спсъкът ще бъде детайлно допълнен, защото главата ми е празна в момента (виж булет 3).
1. НЕ препичай брауни. По-добре да остане лееко суровеещо, отколкото да се окексчи.
2. Не ползвай готов инстантет крем (д-р Йоткер примерно) за сладкиши, които ще се пекат (близко до акъла, но ЯВНО има защо да го пиша...)
3.НЕ приготвяй свински ребърца с червено вино. IT's a TRAP! Става тежко, миризливо, гадно и после мразиш и ребърцата, и виното. Същото важи и подправката розмарин (puke) принципно, с която прекалиш ли веднъж, десетилетия ти държи влага :Д (П.С. може да се сложи маааалко вино, но не трябва да се пекат в обилно разлято такова).
4. Не започвай да готвищ 3 джолана (2 кила+) в 19ч. в работен ден (и когато всички ВЕЧЕ са гладни). Please.
5. Две супени лъжици черен пипер са МНОГО. Дори за хора, които го обичат.
6.
Ааа ! Тъкмо същата грешка направих преди 3 дни с браунито... Ще следя с интерес. :)
ОтговорИзтриванеП.С: мога да допълня с "Не се изкушавай да слагаш повече брашно/набухвател от указаното! Резултат: вместо кекс - тухла, вместо шоколадови сладки - преливащи вулкани."
Поздрави от друг готвач-номад.
Преливащ шоколадов вулкан ми звучи доооста добре :р
Изтриване