Преди време реших да пробвам да си сваря червена леща - много хубаво, бързо, вкусно! Но не беше червенО!!!
Днес експериментирах и ще споделя ЛЮТИЧКИЯ и доста по-червен резултат с вас :)
Необходими продукти:
250 гр. червена леща
Малко коренче пресен джинджифил (3см)
Резен червено цвекло (1/3 глава)
Лук (малко резенче, по желание)
Скилидка чесън
Люта чушка от буркан
Малко зехтин/олио
Подправки: сол, черен пипер, червен пипер и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КИМИОН
Начин на приготвяне:
В тенджерка се кипва подсолена вода (около литър), добавя се ситно нарязания (настърган) джинджифил, както и червеното цвекло, на кубчета. След това се добавя лещата, скилидка чесън, малко наситнен лук и се оставя да поври 15 мин.
Посолява се допълнително, ако е нужно. Добавят се подправките: черен и червен пипер, както и кимион. Аз добавих и една люта чушка (маринована).
Не съм фен на крем-супите, така че нищо не пасирам!
Накрая (при спрян котлон) добавям зехтин.
Сервирам със сиренце и сланинка за автентичен вкус :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар