Пилешките гърди са прославена фитнес храна - малко им помръкна славата напоследък, с целия този шум около хормоните/добавките/водите и нинамси кво. Но всъщност това не е и темата на днешния ми пост-рецепта.
(Бухтичка е напълно наясно, че не може да промени света. Peace.)
Темата всъщост е, че като цяло пилешките гърди на тиган рискуват да се превърнат в суха, безвкусна, жилава маса. Случавало ми се е да ги превърна в точно такава :) И затова избягвах да купувам. До днес.
Взех си 1 гърди - тип пеперуда - и понеже нямах много време, много набързо ги нарязах на 4 по дължина и мариновах в каквото намерих - сол, соев сос, дижонска горчица, тути-фрути (ракия с накиснати в нея плодове), риган. Това - за около 1 час.
После сложих към 50 гр масло и малко олио в тигана (за да не загори маслото) и пльоснах парчетата - пържиха се за около.. не знам, малко беше! - 5-7 мин. Като ги обръщах, разбира се.
Еми, останаха си сочни и неверояно, невероятно вкусни! Почти като свинско :Д
Няма коментари:
Публикуване на коментар