5 по-скоро малки тиквички
5 средни картофа
5 гъби печурки
400 гр. мляно месо
1 глава кромид лук
1 кафеена чаша доматен сок
Освен това:
сол, червен пипер, червен пипер, зехтин, сушен копър
Начин на приготвяне:
Картофите по неизвестна за мен причина реших предварително леко да сваря (вероятно за да имам да мия около 500 съда накрая, иначе някакси не е същото...).
В това време обелих и измих тиквичките.
Задуших лука с каймата (но не до готовност) и добавих малко доматен сок. Разбърках и махнах от огъня.
Задуших гъбите (нарязани стандартно) в соса, останал от каймата.
После се почва нареждането - леко сварените картофи се нарязват на кръгчета и се подреждат в тавата, посоляват се леко, поръсват се с червен пипер. Отгоре се нареждат тиквички на кръгчета, също леееко посолени. Следва каймата, гъбите - и оше един ред тиквички (тези тук овалях и в малко сушен копър).
Силве, това с 500 съда за миене много ме усмихна :) И аз така обичам да процедирам при готвене :))) Харесва ми идеята - напомня ми донякъде на мусака, но с добавка на тиквички. Поздрави и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Габи! :) ♪♫♪♪♫
ОтговорИзтриване