Белене на картофи - 4 мин. Рязане - 2 мин. Наряждане на бутчетата и поръсване с подправки 2 мин. Фолио, фурна - готово след час :)
И цялата работа е, че отскоро открих колко много обичам картофи с копър и чесън... Ето какво се случва за споменатите по-горе 8 мин:
Необходими продукти:
10 картофа, домашни - био :)
500 кг пилешки бутчета (или по-точно бутчето на крилцето)
2 стръкчета пресен чесън
40 гр масло
2 сл зехтин
сол, червен пипер, чесън на прах, копър, копър, копър
Картофките се измиват и нарязват някакси. Бутат се в тавичка при бутчетата, маслото се разпределя тук-там. Посолих, поръсих и със зехтин.
И важната част - поръсих обилно с червен пипер и копър! Нарязах две стръкчета домашен пресен чесън и ги добавих.
Сега тавичката се пече под фолио в присъствие на чаена чаша вода, на 250 градуса. Като се поизпече, мисля да махна фолиото и да поръся с чесън на прах.
А като се изпече, ще добавя еееееееето тук долу снимка:
.... :)
Чудничко звучи това пилешко с картофки и подправки :) Поздрави и хубави летни дни!
ОтговорИзтриване