Търсите нещо в блога?

четвъртък, 17 март 2011 г.

Journal entry N1

По предложение на Ели гледах филма "Джули и Джулия" и реших да предприема и аз едно мини-cookingblog предизвикателство. Тези дни ще сготвя няколко ястия с непознати и непривични за мен продукти - проста работа! Че и приятна - какво повече му трябва на човек :)
Днешното пазаруване беше особено пълноценно, затова ето с какво разполагам като за начало...

Започвам с нетипичните за моята кухня продукти:
Аспержи - консервирани
Готова зеленчукова супа (течна, без консерванти)
Закупени "диетични" бисквити с парченца шоколад (обикновено са домашно производство)
Зелена леща
Праз
Пресен джинджифил
Рукола
Соеви кълнове - консервирани
Спанак - пресен
Телешко месо (на сууупер промоция :) )

А ето какво друго има наоколо:
1 и 1/2 авокадо
4 консерви риба Тон
Горчица
Домати
Житни трици
Жито за варене
Картофи
Кашкавал
Кокосови стърготини
Консерва домати
Консерва зеленчуци (грах, моркови и фасул)
Краве масло
Краставица
Кускус
Лук
Мед
Много подправки и чайове (вкл. и един чисто новичък -Tchai)
Мюсли (без захар)
Овес (ядки и трици)
Ориз Басмати
Пилешки бутчета
Прясно полумаслено мляко
Сирене Бри
Смлени бадеми
Ябълки

Акцентът ще пада върху някой нетипичен продукт, като разбира се в рецептата могат да участват всички изброени!
Първата ми идея се върти около едно предястие, което мернах на витрина в Барселона - задушени в масло аспержи с парче сирене.
Втората ми идея е салата от леща с праз + някоя екзотична подправка (или коктейл от подправки).
Третата ми идея е.... ще се разбере скоро :)

Всякакви предложения, налудничави комбинации, асоциации и идеи са
ДОБРЕ ДОШЛИ!
Let's start :)

3 коментара:

  1. Идеи...предизвикателство значи ;) Малко традиционно, но все пак - първото нещо което ми хрумна преглеждайки нетипичните за теб продукти е едно Карпачо сервирано с рукола и пармезан /ако предположим, че кашкавала, който ти е наличен е пармезан или нещо подобно/
    Второто, което ми хрумва е нещо като мариновано телешко или пилешко, тиган, пресен джинджифил, соеви кълнове, други зеленчуци ... и ориз с магданоз и чесън за гарнитура.
    А сега - приятно Творчество!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси много, Алекс! Не знам какво е "карпачо", така че наистина ще е нещо нетипично за мен!
    Второто предложение звучи вкусно, ще се пробва съвсем скоро:) (цветенце)

    ОтговорИзтриване
  3. Karpachoto e lqtna neobhodimost v Ispaniq i Barcelona :) Sledvashtiq put kato naminesh nepremenno go opitaj, kakto i Sobrasada de Mallorca ;))

    ОтговорИзтриване