Търсите нещо в блога?

петък, 30 ноември 2012 г.

Then what...

Бухтичката е един изключително постоянен и сериозен човек :D

Такъв е и нейният блог...

26 години съм месоядна, ама от големите хищници :) Сутрин, обед, вечер.

И кво ми стана, от 1 месец не ми се яде месо. Ама изначално не ми се яде, в душата ми не ми се яде. На физиологично ниво не ми се яде. На биохимично и психеделично ниво не ми се яде...

Ще видим какво ще излезе.

Feed your head, 'дет се вика.

събота, 3 ноември 2012 г.

Тубидълс с кайма и гъби

Необходими продукти:

5 по-скоро малки тиквички
5 средни картофа
5 гъби печурки
400 гр. мляно месо
1 глава кромид лук
1 кафеена чаша доматен сок

Освен това:
сол, червен пипер, червен пипер, зехтин, сушен копър

Начин на приготвяне:

Картофите по неизвестна за мен причина реших предварително леко да сваря (вероятно за да имам да мия около 500 съда накрая, иначе някакси не е същото...).
В това време обелих и измих тиквичките.
Задуших лука с каймата (но не до готовност) и добавих малко доматен сок. Разбърках и махнах от огъня.
Задуших гъбите (нарязани стандартно) в соса, останал от каймата.

После се почва нареждането - леко сварените картофи се нарязват на кръгчета и се подреждат в тавата, посоляват се леко, поръсват се с червен пипер. Отгоре се нареждат тиквички на кръгчета, също леееко посолени. Следва каймата, гъбите - и оше един ред тиквички (тези тук овалях и в малко сушен копър).



 Леко поръсих със зехтин и сложих под фолио на 200 градуса :) ... за около час.



четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Пица с някои домашни неща :)

Ей това използвах аз:

- 300 гр. тесто (моето е готово)
- 200 гр. бекон
- 100 гр. колбас (от цели парчета месо, щото ми изглежда най-малко съмнителен)
- 200 гр. кашкавал
- домашен доматен сок
- домашна чушка
- домашна царевица от баба
- маслини
- зехтин, много сушен риган

Направих и сос:
- майонеза и кисело мляко в съотношение 1:1
- малко сол
- на върха на лъжицата горчица
- чесън на прах на вкус
- връзка домашен пресен копър
- щипка сушен копър

Та:

Разпльоках тестото в тавата (предварително намазана със зехтин), добавих доматения сок (малко ми е редичик и ми става леко водниста пицата, НО е домашен и затова е най-добрият! :)  и наредих другите неща отгоре.
Поръсих с малко зехтин и с много риган! Комбинацията домат+риган си е класика за всяка уважаваща себе си пица.
Фурната - на 220 ... Сега пиша това, а нещото се пече.

...Едит:
Оставаме си без снимка, сори :D Изяде се твърде бързо... животът е радост и тъга :D
Сосът стана за 2 мин - уууникална комбинация от пресен и сушен копър :D

В новата ми кухня светлината не е добра за кулинарни снимки.. но ще се опитам да заснема все пак ;)